Stick & Cook, het verhaal erachter én de handigste plaktips!
Zoals jullie misschien wel weten heb ik 2 zoontjes. Julian, de oudste is bijna 5 en Daniël is bijna 1. Deze twee boefjes zijn mijn grootste inspiratiebron. Een paar jaar geleden, Julian was toen een jaar of 2, was ik met hem aan het koken. Hij was zó enthousiast, hij vond het helemaal leuk om mij te helpen. De geschilde aardappels in de pan doen, roeren, ingrediënten in de pan doen.. alles vond hij leuk.

Ik dacht toen: hij moet een eigen speelkeukentje hebben. Maar ik wilde geen complete speelkeuken voor hem kopen want daar hadden we geen ruimte voor in onze woonkamer, en eerlijk gezegd vind ik ook niet alle keukentjes even mooi. Dus besloot ik zelf aan de slag te gaan met het IKEA Stuva meubel, die we toch al in de woonkamer hadden staan, en die om te toveren tot keukentje. Daarvoor had ik nodig: een oven, gaspitjes, kraan, waterkoker enzovoorts. Dus op een middag ging ik achter de computer aan de slag met ontwerpen. Toen alle ontwerpen klaar waren was het tijd om te testen! De stickers snijden en opplakken maar. Het keukentje was even later klaar, wauw wat was hij blij. Ik plakte de oven stickers op de lade (vooraanzicht), de gaspitjes op de bovenkant van het bureautje (bovenaanzicht) en op de muur de kraan, waterkoker, koffiemachine en de sticker met Julian zijn naam. Zo heb ik gebruik gemaakt van 3d effecten.

Hij heeft er dag in dag uit mee gespeeld. Pannetjes op de gaspitjes, spaghetti erin en roeren maar! Het ene gerecht na het andere werd geserveerd. Hij blij én ik blij, want wat is er fijner dan een kind wat heerlijk aan het spelen is? Na het spelen verdwenen de pannen en het gerei in de la onder het bureautje. Opgeruimd staat netjes, hartstikke handig! Het handigste van dit meubel is dat je ontzettend veel opbergruimte hebt en het in één hand omdraai opgeruimd is :). Ik deelde foto’s van het keukentje op Instagram en Facebook en kreeg zoveel enthousiaste reacties dat ik besloot ze in de webshop te zetten. Dit werd de allereerste collectie speelstickers.

Niet veel later kreeg de vraag of ik ook stickers had speciaal voor op het bekende IKEA duktig keukentje. Ik kroop weer achter de computer en paste de ontwerpen zo aan dat ze op het keukentje pasten. Ook dit werd een hele toffe set en is inmiddels mega populair in de webshop. De stickers worden los veel besteld maar er is inmiddels ook een set met alle stickers. Wel zo makkelijk want dan ben je in één keer klaar. Nique ging aan de slag met de keukenstickers en maakte deze mooie foto’s!


Shop hier alle keukenstickers

Ben jij ook benieuwd hoe je een willekeurig meubel in een handomdraai omtovert tot speel keuken? Kijk dan eens onderstaand filmpje met plakinstructies.