Blog make-over peuter jongenskamer
Door: Nique Gernette

Toen we hier kwamen wonen, bijna anderhalf jaar geleden, kozen we voor lichte kleuren op de muur bij Lewis: wit en lichtgrijs. Nu we eenmaal hier een tijdje wonen merkte ik dat deze kleuren niet meer bij ons passen. Te veilig, zelfs een beetje saai vond ik nu: het mocht wel wat gedurfder. De grijze muur wilde ik wel houden maar de witte muur moest er aan geloven. Manlief vond het allemaal prima, en die weet inmidddels dat het vaak positief uitpakt:). Na een hele hoop tijd doorgebracht te hebben op Pinterest en Instagram was ik er overuit.

Ik werd verliefd op de kleur roest dus die moest het sowieso worden. Dat in combinatie met grijs, wit,zwart en hout. De juiste kleur roest vinden was nog een uitdaging maar staaltjes vergelijken en bij de muur houden werkte voor mij prima om de knoop door te hakken. Vervolgens bekeek ik wat er mocht blijven en wat ik nog erbij wilde in zijn kamer. Een hemeltje, een lampje, stickers op de muur, een kapstokje, een vloerkleed, opbergruimte voor het speelgoed en een speelplek. Ik bestelde wat nodig was zodat ik in een weekend aan de slag kon.

Verven van de muren in huis doe ik zelf. Het is leuk om te doen, vind het niet moeilijk en het geeft mij ontspanning. Dus als je denkt dit kan ik niet, gewoon proberen. Oefening baart kunst! En tja in het ergste geval moet het opnieuw:)
Na het verven van de muur (overigens super spannend maar wat een prachtige kleur, i love Flexa!), wel 2 lagen om het goed dekkend te krijgen, kon het inrichten beginnen.

Lewis z’n kamer is niet heel groot dus het is vooral praktisch inrichten om voldoende speelplek over te houden en het er gezellig uit te laten zien. Een hoog bed met speelruimte eronder durf ik nog niet aan, misschien over een paar jaar. Dus schoof ik het bed alle kanten op in zijn kamer om erachter te komen dat het op één plek eigenlijk het leukste stond. Dus het peuterbed ging terug op zijn plek maar wel met een tof nieuw dekbedovertrek. Manlief had ik nodig om het hemeltje boven zijn bed op te hangen. En wauw echt zo’n sfeermaker gelijk. Naast z’n bed hing ik een snoerlampje, die ik zelf maakte, aan een dippiestick.

Op de muur daarachter plakte ik kleine ronde muurstickers voor een speel effect. Ook de zwarte slinger moest een plekje krijgen op de grijze muur bij zijn bed. En de dromenvanger, die hangt al vanaf zijn geboorte op zijn slaapkamers (ja we zijn 2 x verhuisd in de tussentijd, dit is zijn 3e kamer al 🙈) dus die moest sowieso terug.

Ik wilde dat al het uitgezochte speelgoed een goede opbergplek kreeg die Lewis ook goed zelf kon pakken en hij ook gerichter een keuze kan maken in het aanbod. Dus plaatste ik het opbergmeubel Trofast (Ikea) met witte bakken. En hoe leuk dat hij er ook aan kan staan om te spelen.

Op de bakken plakte ik stickers om te zien wat waar in zit en hoort (je vindt ze hier..). Je kunt dit vrij eenvoudig doen door eerst al het speelgoed uit te zoeken & te sorteren en dan beslis je welke teksten en/of afbeeldingen je wilt voor op de bakken.
Je ontvangt de stickers op vellen, daarna knip je de woorden uit en plakt ze op de bakken (lees hier meer over hoe dit werkt)

Daarna kon de geverfde muur nog wel wat gezelligheid gebruiken. Het houten kapstokje hing ik weer op; voor zijn jongens kettingen en petten. Het plankje voor z’n spaarpot en andere leuke dingen ging ook terug. Hij wilde net als zijn zus ook graag foto’s op zijn kamer dus plakte ik kurk onderzetters van Ikea op zijn muur zodat ik ze daar op kan plakken en ook makkelijk kan wisselen. De zwarte vlaggenlijn verhuisd ook telkens mee en kon nu leuk aan de grijze muur bij zijn kast.

Ik vond de roestkleurige muur nog steeds “leeg” dus koos ik ervoor om nog muurstickers op te plakken.
Ik koos voor 2 maten sterren in de kleur zwart (je vind ze hier in de shop). Die plakte ik als een sterrenstraal op zijn muur. En het leuke is, je plakt ze niet alleen eenvoudig op, je kan ze er makkelijk afhalen (zonder je muur te beschadigen) en nog verplaatsen als je ze toch nog ergens anders wilt. Het geeft de muur net dat beetje extra wat ik zocht!

Vervolgens het vloerkleed terug op de grond, twee kratjes erbij voor z’n boekjes (kun je stapelen of onder het bed schuiven) en een mand voor zijn knuffels.

Lewis zijn reactie toen zijn kamer zag “wow mammie wat een mooie kamer!” “En ik heb een eigen tent!”. Zo klein als hij is zo goed zag hij alle veranderingen in zijn kamer. Zo leuk om te zien en dan die glimlach erbij. Hadewych was ook enthousiast dus haar kamer komt ook aan de beurt 🙂

Wil jij een kinderkamer ook een make-over geven?
Tip: kijk op Pinterest en Instagram om te zien van welke sfeer je blij wordt. Maak een moodboard en verzamel producten, kleuren, materialen die je fijn vindt, waar je blij van wordt of die niet mogen ontbreken. En dan: just do it!

Gebruikte (muur)stickers:
Letters voor opruimbakken
Driehoekjes
Stipjes
Sterretjes groot en klein
Paperplanes