Thiago, het zoontje van Shanne van @huisjebijzee, gaat na de zomervakantie naar een ander kinderdagverblijf, dus tijd om afscheid te nemen! Shanne: Ik wilde niet te groots uitpakken, maar toch wel een kleine indruk achterlaten. Dus iets creatiefs met wat lekkers, maar wat trakteer je op in een babygroep? Het werden toch maar rozijntjes, heel cliché, maar ach het paste goed in de traktatie die ik wilde gaan maken. Het werden namelijk legohoofdjes.

Je hebt nodig:
• een heleboel glazen potjes van Olvarit, Kruidvat etc. inclusief de dekseltjes.
• gele verf, ik gebruikte intens dekkende plakkaatverf.
• lego gezichtjes, die maakte Marchien van Studio Jong voor mij.
• Krantje
• lekkers voor in de potjes, wij kozen dus voor rozijntjes met een wikkel. Daarop stond: “Bedankt voor het spelen, Thiago”.

Stap 1.
Verzamel het aantal potjes dat je nodig hebt. Thiago at op dat moment regelmatig zo’n klein potje, dus dat verzamelen ging relatief snel. Ik had twee potjes extra voor het geval dat de verf niet lekker zou hechten.

Stap 2.
Was de potjes af, haal de wikkels eraf met olijfolie. Dat lost de lijmresten ook op en dan hoef je geen chemische goedjes te gebruiken.

Stap 3.
Giet een beetje verf in het potje. Draai de deksel op het potje en draai het potje rond, zodat de verf zich begint te verdelen over het glas. Ze het potje op zijn kop neer op een krantje, zodat alle overtollige verf naar beneden loopt.

Stap 4.
Wacht een uurtje (of nachtje) en haal dan het dekseltje van het potje. Laat het potje nu door de lucht drogen. Om rotzooi te voorkomen, laat je het dekseltje met de overtollige verf ook drogen, dat gooit makkelijker weg.

Stap 5.
Wanneer het potje droog is en je het gevoel hebt dat hij goed gehecht heeft. (Ik vond 5 van de 15 potjes niet zo netjes, dus die heb ik afgespoeld en nogmaals geverfd.) Dan kan je de stickers van Studio Jong plakken. Op haar website kan je een hele goede uitleg vinden over het plakken van de stickers.

Stap 6.
Vul de potjes met de doosjes rozijntjes! En geef ze mee naar het kinderdagverblijf!
*Let wel op de potjes zijn van glas, dus minder geschikt als je zoon en/of dochter zelf de traktatie mee naar buiten neemt.

P.s deze stickers zijn nu nog niet te bestellen in de webshop. Mocht je ze willen, stuur dan even een mailtje naar info@studiojong.com.