Meisjeskamer make-over

Ik ben dol op interieur en kan uren doorbrengen op Pinterest en Instagram om inspiratie op te doen. Er is niks fijner dan te rommelen in huis en vooral ook op de kinderkamers. Schuiven met meubels, een nieuw kleurtje op de muur, nieuwe accessoires ed. Manlief is er al aan gewend dat het huis er anders uit kan zien als hij thuiskomt uit het werk.

Na de make-over van Lewis zijn kamer zei Hadewych dat ze die kleur ook op haar muur wilde. Dat laat ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen 🙂 dus ik beloofde haar om er mee aan de slag te gaan. Een goede reden om gelijk nog wat kleine dingen aan te pakken, maar eigenlijk is dat het ook want haar kamer is gewoon nog superleuk! Dus hooguit een paar toevoegingen aan de lange muur.

 

Aan de slag!

Ik haalde haar kamer leeg en verfde ook dit keer zelf haar muur. En na het drogen zag ik gelijk hoeveel sfeer een (donkerdere) kleur kan geven aan een kamer. Haar bed & hemeltje gingen terug op hun plek. Op de witte muur aan haar kamer plakte ik gouden regenboog stickers. Ze werden geleverd met applicatietape wat ervoor zorgt dat de regenboog in één keer kunt opplakken en je niet boogje voor boogje hoefde op te plakken. Ideaal is dat! Deze stickers zorgden net voor de finishing touch op die muur.

Als verrassing kochten we een bureau met stoel en kastjes. Dat is iets waar ze al meerdere keren om gevraagd had. We kozen voor een witte variant en een wat groter bureau zodat ze de komende jaren er mee vooruit kan.

Aan de nieuwe roestkleurige muur hing ik een kanten slinger, gouden fotolijst met een mooie tekst, en kurkborden. Ze wil graag foto’s ophangen van haar vriendinnen, neefjes & nichtjes dus dat kan hier mooi op en kan eenvoudig met kneedgum.

Over de gehele muur plakte ik vervolgens gouden hartjes stickers in 2 maten. Een willekeurig patroon, puur op gevoel. Plakken en even op afstand kijken hoe het staat en verder. En soms even een stukje verschuiven en dat gaat super makkelijk. Je haalt ze er zo af namelijk.

Daarna haar kratje met boekjes & het vloerkleed terug op zijn plek.

 

Speelgoed opruimen

Haar manden met speelgoed terug onder het bed. Super handig trouwens, snel opgeruimd en uit het zicht. En ze kunnen eventueel ook op elkaar gestapeld worden.

In haar kast ruimde ik ook speelgoed op, in handige kartonnen dozen maar dat deel ik later een keer.

 

Het resultaat

En toen was het tijd om het resultaat te laten zien. Ik had Hadewych haar blik vast moeten leggen toen ze naar boven kwam.. Glunderend en blij 🙂 Daar doe je het toch voor?

En dit was weer het bewijs dat je met een paar accessoires een groot resultaat kunt maken.

 

 

 

 

Wil jij een kinderkamer ook een make-over geven?

TIP 1: je hoeft geen drastische veranderingen te doen voor een groots effect. Plak toffe stickers op een muur of verplaats het bed & de kast naar een andere plek bijvoorbeeld.

TIP 2: niet alles hoeft nieuw te zijn. De kringloop, Instagram, Marktplaats en rommelmarkten hebben hele toffe items die je kunt gebruiken. En daarbij kijk af en toe eens op zolder, in je kelder of in een andere kamer. Hier in huis wisselen de spullen soms van kamer. Dan krijgen ze een nieuwe plek.

Liefs Nique

De muurstickers die in deze blog gebruikt zijn komen uit onze webshop.

Hartjes, imperfect, muurstickers (diverse kleuren)

Hartjes imperfect muurstickers

één vel bevat:

– 12x hartjes groot (6cm hoog)
– 18x hartjes klein (4cm hoog)

De vellen zijn verkrijgbaar in alle 30 kleuren, ook in zilver en goud, één kleur stickers per vel.

Vel 20x30cm: €8

 

 

Regenboog muurstickers

Regenboog muurstickers

één vel bevat 9 regenboogjes van 9,5 centimeter breed.

Ze worden geleverd met applicatietape zodat je de boogjes als één deel kunt opplakken.

De vellen zijn verkrijgbaar in alle 28 kleuren, ook in zilver en goud, één kleur stickers per vel.

Vel 20x30cm: €8